tirsdag 14. april 2009

Eventyrpåske på Svalbard - del 1

Påskeskitur over islagt vann, fra hytta.




Tempelfjorden, på vei til hytta.




Overgangshytta - liten men flott . Plass til 5 mennesker på 25 m2 i 5 dager.




Overgangshytta ligger innerst i Austfjorden, 15 mil med snøscooter nord for Longyearbyen.




På vei hjem fra påskeferie. Lite kø.



Onsdag ettermiddag satte vi kurs mot Overgangshytta. 5 personer, deriblant Nina F. på besøk fra Oslo. Vi skulle være borte i 4 netter, så det var mye organisering iforkant med innkjøp av mat, ved, bensin, vann og annet utstyr. For ikke å nevne pakking av sledene - en slede hver. Stropping og stropping! Før vi kom oss av ut av Adventdalen, 2 timer etter planen, hadde vi ødelagt 2 sleder og en halv scooter. Scooteren ble fikset, en slede ble byttet ut og den siste måtte vi forlate. Vi fordelte innholdet på de andre sledene. Og stroppet og stroppet.



Scooterturen gikk ganske greit. Vi kjørte over islagte fjorder i sol og flott landskap. Men - de siste milene gikk over Ragnarbreen - etterpå kalt Ragnarokk. På breen møtte vi tåke og løssnø, og jeg kjørte meg fast et par ganger. Med slede er det strevsomt å grave seg løs, så vi var ganske slitne da vi ankom hytta etter 6 timers tur mot normalt 4 timer.

Hytta var sjarmerende flott, med enkel romløsning. Ett rom. Vi ble godt kjent i løpet av påska... Været varierte fra strålende sol til overskyet med sterk vind og snøføyk. Vi gikk på ski, kjørte scooterturer, hadde høytlesing (og egenlesing) av påskekrim, og hadde mer enn nok av god mat og drikke.



OG - vi møtte isbjørn!

Ingen kommentarer: